Köpvillkor

Beställning
För att göra en beställning, krävs att köparen är över 18 år. Om köparen är under 18 år krävs målsmans godkännande.

Priser
Alla priser är angivna inklusive moms och i svenska kronor (SEK). Eventuella kostnader för frakt och faktura tillkommer.

Betalningssätt
Swish - Du kan välja att betala din beställning via Swish. Vårt Swish-nummer är 123 52 777 93.

Payson - Du kan välja att betala via Payson, där du kan använda dig av din internetbank (Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank) och de vanligaste betalkorten (Visa och Mastercard). MrCardStop tar inte ut några extra avgifter vid detta betalsätt och vi hanterar inte någon information om ditt betalkort eller din internetbank. Allt sker via paysons hemsida. Vill du veta mer om hur Payson fungerar, gå in på hemsidan www.payson.se.

Faktura - Vi erbjuder betalsättet “PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige
Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924. Läs mer om hur Payson fungerar på www.payson.se.

Förskottsinbetalning till Bankgiro - Du kan välja att betala din beställning genom att i förskott sätta in pengarna på BankGiro-konto 5637-9894. Mer infomation om referenstext ges vid beställning.

Betalning vid upphämtning - Du kan välja att betala din beställning kontant eller via Swish vid upphämtandet av din beställning. Detta gäller vid upphämtning på Gärstad Södergård.

PayPal - Betalning kan även ske med PayPal. Se mer information om hur PayPal fungerar på www.paypal.com

Vid större beställningar kontrollerar MrCardStop att beställningen är korrekt. I vissa fall krävs förskottsinbetalning.

Se även informationen om Leveranser nedan.

Leveranser
Leverans sker med posten (per brev eller paket) eller genom att du hämtar varorna på Gärstad Södergård efter överenskommelse.
Fraktkostnaden är enligt postens priser plus ett tillägg om 3 kr för emballage om du väljer att få varorna hemskickade med posten. Hämtar du upp varorna (Gärstad Södergård), tillkommer inga fraktkostnader

Ångra köp
Privatpersoner: Enligt distansavtalslagen har du möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångerrätten gäller endast om varorna är oanvända och i sin obrutna originalförpackning. Om du ångrar ditt köp, vänligen kontakta oss innan du skickar tillbaka några varor. Det är köparen som står för kostnaden för frakt tillbaka till MrCardStop. Vid genomfört ångrat köp, betalas ordervärdet, exklusive frakt, tillbaka till köparen.
Företag: Företag har ingen ångerrätt.


Ej uthämtade brev/paket samt ej betalda fakturor
Då ett paket eller brev inte har hämtats ut i tid, har MrCardStop rätt att ta betalt för den extra fraktkostnaden. Då debiteras verklig fraktkostnad samt övriga kostnader som uppstått på grund av den ej uthämtade försändelsen

Leverans
Om beställning och betalning har skett senast 17:00, skickas varorna normalt sett närmast kommande arbetsdag. Räkna dock med att det kan ta längre tid kring helger och semestertider. Är leveranstiden av hög vikt, vänligen kontakta oss innan du gör en beställning, så att vi kan meddela om försändelsen kommer att komma i tid. Innan jul försöker vi att ha särskilt korta leveranstider.

Falska beställningar
Vi samarbetar med polisen och samtliga falska beställningar eller bedrägeriförsök polisanmäls. MrCardStop lämnar all information till polisen för att vara behjälpliga vid utredningar.

Garanti, kvalitét på bilder
Vi är givetvis måna om att du ska vara nöjd med kvalitéten på de varor du får av oss. Vi skickar alltid bilderna i något slags skydd för att hindra skador vid leverans. Anser du att en eller flera av de produkter vi skickat till dig inte är av god kvalitét, kontaktar du oss för att i första hand få varan utbytt och i andra hand få pengarna tillbaka. Kontakta oss innan du skickar tillbaka några varor. Spara alltid kvittot/fakturan då det är ditt bevis på ditt köp.

Reklamationer
Reklamationer skall göras inom 7 dagar efter leverans. Ring oss på 0737-814647.
Är din vara transportskadad skall du anmäla det direkt till transportören (posten.se).

Återbetalning
Vi återbetalar först och främst på det sätt vi har fått betalt, dvs återbetalning sker till payson-konto om du betalat med payson, till bankkonto om du betalat via bankgiro etc.

Exempelbilder, tryckfel mm
Bilderna som används i vår webshop är att se som exempelbilder, då faktisk vara kan avvika i utseendet från använd bild. Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel och fel i den information som ges.

Force Majeure
Båda parter ska vara befriade från fullgörande av avtalet om fullgörandet förhindras eller väsentligen försvåras av omständighet som part inte rimligen kunnat råda över eller förutse. Följande och liknande omständigheter skall anses utgöra befrielsegrunder där de hindrar eller försvårar avtalets fullgörelse: eldsvåda, krig, mobililsering, rekvisition, beslag, valutarestriktioner, allmän varuknapphet, knapphet på transportmedel, strejk, lockout, inskränkningar i form av drivkraft samt fel i eller försening av leveranser från underleverantörer som har sin grund i sådan omständighet som avses i denna punkt eller andra omständigheter som part ej kan råda över, som antingen hindrar eller försvårar parts fullgörande i sådan grad, att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

Tvist
Vi har för avsikt att följa rekommendationer från ARN. Eventuell tvist ska ske i svensk allmän domstol.


Aktuella köpvillkor

Kunden ansvarar för att vara införstådd med vilka köpvillkor som gäller vid varje köptillfälle. Infomation om villkoren finns på MrCardStops hemsida, www.mrcardstop.se.

Köpvillkoren senast uppdaterade 2017-11-19